Home

Assistent-Makelaar Wonen Avondopleiding

opleiding + examens

Bent u specifiek geïnteresseerd in het makelaarsvak? Dan is de opleiding tot Assistent-Makelaar wellicht een geschikt startpunt voor u! Het is de snelste manier om gecertificeerd aan de slag te gaan op een makelaarskantoor, waarbij u ook gediplomeerd bent om bij verkoop bezichtigingen te doen en te onderhandelen.

Let op! Vanaf 1 juni 2022 kunt u zich via deze website aanmelden voor de Assistent-Makelaar Wonen en vanaf 1 juli 2022 kunt u uw STAP-aanmeldingsbewijs uploaden bij het UWV.

r

Deze studie begint op 20 september 2022. U kunt zich aanmelden bij het UWV vanaf 1 juli. De vooraanmelding bij ons kunt u doen vanaf 1 juni.

Opleiding Assistent-Makelaar

Z

Branche: makelaar

Z

Plaats: Virtueel

Z

Duur: 6 maanden

Z

Avondopleiding

Z

Startdatum opleiding

Avondopleiding: 20 september 2022

Z

Opleiding bestaat uit 5 modules:

Privaatrecht, Publiekrecht, Bouwkunde, Vastgoedeconomie en Praktijkleer Makelaar Wonen.

Z

Gratis proeftoetsen

Zo bent u zo goed mogelijk voorbereid op het examen.

Inhoud

Bij AVV sluit uw opleiding altijd aan op de laatste exameneisen en de praktijk. Onder leiding van onze docenten gaat u aan de slag met kennis en vaardigheden die u nodig hebt om straks als Assistent Makelaar met een voorsprong van start te gaan. 

Informatie

Wilt u meer weten over de Assistent-Makelaarsopleiding? Stuur ons een e-mail of bel met een van onze opleidingscoördinatoren. Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden voor onze gratis open avond. 

Bevoegdheden en ontheffing

Als Assistent Makelaar mag u begeleiden bij verkoop en verhuur. Als u al werkzaam bent bij een NVM-kantoor en de opleiding tot Assistent Makelaar volgt, kan de NVM u ontheffing verlenen waarmee u gedurende de opleiding werkzaamheden van een Assistent-Makelaar mag uitvoeren. De ontheffingstermijn bij het volgen van de Assistent-Makelaarsopleiding bij Academie voor Vastgoed is 12 maanden. De ingangsdatum van de ontheffingstermijn is gelijk aan de startdatum van de opleiding. De ontheffing kan alleen door een NVM-makelaar van het kantoor worden aangevraagd. Hoe u dat doet, leest u hier. 

Examen Capita Selecta

Z

Flextoets: examen doen waar én wanneer u wilt

Examenduur: 70 minuten

b

Aantal vragen: 40

Waarvan 25 over Praktijkleer Wonen, 10 over Bouwkunde en 5 over Vastgoedeconomie.

Cesuur: 64,85% (25,94 punten)

Examen Rechten

Z

Flextoets: examen doen waar én wanneer u wilt

Examenduur: 90 minuten

b

Aantal vragen: 40

Waarvan 20 gebaseerd op Privaatrecht en 20 gebaseerd op Publiekrecht.

Cesuur: 65,90% (26,36 punten)

Praktijktoets

Het maken van opdrachten uit het opdrachtenboek

Het 'verdedigen' dan wel presenteren van de opdrachten

Z

Voordat u kunt deelnemen aan het mondelinge gedeelte worden de opdrachten beoordeeld

het aanmeldproces

Over de vooraanmelding

Vanaf 1 maart 2022 kunt u het STAP-budget aanvragen. Via onze website kunt u zich aanmelden voor een van onze producten (examentrajecten) door het invullen van het aanmeldformulier. U ontvangt direct na het invullen van het aanmeldformulier het STAP-aanmeldbewijs als PDF in uw mailbox. Lees meer…